El Senat dels Estats Units va confirmar ahir a la nit Gina Haspel com a nova directora de la CIA, per la qual cosa es convertirà en la primera dona a encapçalar l'agència, segons va informar el diari local The Washington Post.

La candidatura de Haspel, presentada pel president Donald Trump, ha tingut finalment el suport de diversos demòcrates, malgrat la seva implicació en programa d'interrogació especialment utilitzat per a sospitosos de terrorisme, que molts sectors consideren tortura. Durant la seva recent compareixença davant la Comissió d'Intel·ligència del Senat, Haspel va prometre que sota el seu comandament la CIA no reprendria pràctiques com l'ofegament simulat o l'anomenat waterboarding, una forma de tortura que consisteix en tirar grans quantitats d'aigua directament a la cara del subjecte amb l'objectiu d'asfixiar-lo a poc a poc i forçar una confessió.

Trump va nomenar Haspel com a successora de Mike Pompeo, ara secretari d'Estat, i des de llavors li ha expressat el seu suport. «La meva molt respectada nominada per a directora de la CIA, Gina Haspel, ha estat criticada perquè era massa dura amb els terroristes... Guanya Gina!», va dir recentment el president.