Almenys 10 persones han mort aquest divendres i diverses han resultat ferides, entre elles un policia, per un tiroteig registrat en un institut de Santa Fe, al sud-est de Texas (EUA), ha informat el Houston Chronicle citant fonts oficials.

Un jove estudiant de 17 anys ha estat detingut com a suposat autor del tiroteig. El xèrif ha confirmat que el sospitós és un estudiant i que hi ha una altra persona que està sent interrogada en relació al succés, encara que no ha aclarit el motiu.

La Policia va acudir a l'escola després de rebre l'avís que un home es trobava al seu interior armat amb una pistola, per la qual cosa es va ordenar el tancament total del centre educatiu, i en arribar, els agents van aconseguir detenir el sospitós.

Segons revelen alguns estudiants, a primera hora de la jornada van sentir l'alarma d'incendis i van sortir corrent de les aules, moment en què el tirador suposadament havia començat a disparar contra ells.

«Va sonar l'alarma d'incendis, vam sortir fora i vam veure a algú disparant, així que vam córrer tot el que vam poder per allunyar-nos i protegir-nos a la gasolinera més propera», Va dir Angélica Martínez, de 14 anys, en una entrevista amb la cadena CNN.

L'institut de Santa Fe, a l'àrea de Houston (Texas), té capacitat per a 1.400 estudiants i es trobava en les seves dues últimes setmanes de calendari escolar.