El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, va anunciar ahir al matí que l'organització enviarà un requeriment als 757 ajuntaments dels municipis adherits a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per «haver destinat fons públic a finalitats privades» que considera «partidistes».

En aquest sentit, exigeix que els ajuntaments deixin sense efecte l'acord amb l'AMI i demanen que els responsables d'aquest «finançament» retornin els diners a les arques públiques. Si no fos així, SCC va anunciar que posarà en coneixement del Tribunal de Comptes l'existència del que considera «malversació». Segons els càlculs de SCC, l'AMI ha rebut 22 milions procedents de fons públics, encara que segons el vocal Manuel Miró podria tractar-se d'una xifra superior a causa de l'«opacitat» dels comptes.

Per la seva banda, el portaveu d'Advocats Catalans per la Constitució, Ramón de Veciana, va assegurar que l'AMI «destina recursos públics per a la promoció i subvenció de la rebel·lió i sedició a favor de la República».