El diputat al Congrés del PDeCAT Jordi Xuclà assegura que la seva sanció pel Consell d'Europa és «una clara revenja per haver denunciat pràctiques irregulars d'Estats membres i dintre la pròpia organització». En declaracions ahir a Regió7, Xuclà responia a la decisió del Consell d'Europa de sancionar-lo per incomplir un article del codi de conducta de l'Assemblea Parlamentària d'aquest organisme.

El Consell d'Europa el sanciona per haver compartit amb una persona de fora de l'organització la traducció a l'anglès d'un text que havia de discutir la comissió d'observadors de les eleccions d'Azerbaidjan del 2015. El diputat explica que «vaig redactar un esbor-rany de declaració d'una pàgina perquè fos discutit el dia següent en una reunió de 34 persones. Essent l'anglès la meva llengua de treball, però no la materna, vaig demanar a una persona que té l'anglès com a llengua materna que m'ajudés a revisar el text per poder presentar un document gramaticalment polit». Xuclà diu

«discrepar totalment d'aquesta acusació perquè aquell esborrany no era un document oficial sinó el meu esborrany». Xuclà recorda que la sanció ni comporta una acusació de corrupció ni una retirada dels drets polítics. La sanció consisteix en dos anys sense funcions de representació, com pot ser integrar missions d'observació, fer nous informes o formar part de la Comissió de Venècia. A més, Xuclà denuncia que el PDeCAT viu «una persecució acarnissada de Ciudadanos per expulsar-nos dels organismes internacionals; ells són els que tenen interès a difondre amb falsedats aquest tema».