El recorregut judicial a Alema-nya de l'expresident del Govern català Carles Puigdemont podria aclarir-se al llarg d'aquesta setmana, quan s'espera que la Fiscalia de Schleswig-Holstein doni a conèixer si finalment opta per sol·licitar el lliurament del polític a Espanya, ja que el termini recomanat de 60 dies expira dijous.

A punt de complir-se els dos mesos de la detenció del líder independentista en territori germànic, el ministeri públic manté silenci i evita revelar la data exacta de la seva decisió, encara que manté el proper 24 de maig en el punt de mira. Aquest és el dia en què expira el termini de 60 dies recomanat per respondre una petició d'extradició dictada en virtut a una ordre de detenció europea pels delictes de rebel·lió i de malversació de fons públics per l'organització de l'1-O.

Si la Fiscalia estima que existeixen prou proves per sol·licitar el lliurament de Puigdemont a Espanya, la pilota passaria a estar en mans del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein, que seria l'òrgan encarregat de donar llum verd o no a la sol·licitud.