El Partit Demòcrata (PDeCAT) celebrarà una assemblea ordinària els dies 20, 21 i 22 de juliol a Barcelona, tal com va anunciar ahir la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, en una roda de premsa des de la seva seu.

El conclave ha de servir per «sumar», «integrar les diferents sensibilitats al si del partit» i definir els lideratges del PDeCAT, segons Pascal. Setmanes després que diferents sectors crítics amb l'actual direcció es comencessin a organitzar per forçar un relleu a l'executiva el juliol, la presidenta del Consell Nacional, Mercè Conesa, va avisar que és «extemporani» demanar ara un canvi: «D'aquí a dos anys em semblarà perfecte, però en aquest moment no pertoca», va argumentar la també presidenta de la Diputació de Barcelona. El nom de l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, pren força per disputar la coordinació del partit a Pascal, que ahir va insistir que l'assemblea ha de servir per «enfortir el projecte» del PDeCAT i reforçar-ne el posicionament ideològic.

Veus crítiques amb la direcció

El Consell Nacional d'aquest cap de setmana ha d'aprovar les dates de l'assemblea del juliol, que tal com indiquen els estatuts del PDeCAT s'ha de celebrar al cap de dos anys de la fundació del partit (2016). A banda, durant les properes setmanes s'elaborarà un reglament per reglar l'assemblea dels dies 20, 21 i 22 de juliol, així com l'ordre del dia. Per normativa no pertocaria canviar els òrgans de la direcció aquest estiu, ja que el mandat acabaria el 2020. Tot i això, els sectors crítics, que encapçalen el mateix Casals, a més del futur conseller d'Interior, Miquel Buch; el president de l'ACM, el sallentí David Saldoni; o la diputada al Congrés Míriam Nogueras, tenen la intenció de forçar un canvi reglamentari al Consell Nacional perquè es tornin a votar els càr-recs orgànics.