El líder de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar ahir de manera taxativa que la seva formació donarà suport a la moció de censura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, contra Mariano Rajoy, i ho farà «sense condicions» i «sense demanar entrar a l'hipotètic Govern que en surti».

A més, va dir, aquest suport es farà efectiu independentment del fet que Ciutadans també sumi els seus escons a la iniciativa. En roda de premsa a la seu de Madrid, Iglesias va assegurar que el seu és un suport «sense fissures» perquè Espanya «necessita desallotjar els corruptes que són als comandaments de l'Estat». «La nostra posició respecte a la moció de censura és clara», va dir, «independentment del Govern que després Sánchez pretengui formar a l'Estat», és a dir, de si busca posteriorment un acord amb Ciutadans o amb les forces d'esquerres.

«Estem disposats a posar els nostres vots per desallotjar el PP del Govern i després direm el que creiem que necessita Espanya», va afirmar recordant que «qui ha de presentar un programa és el PSOE» i, «atesa l'aritmètica parlamentària, haurà de dialogar i buscar acords amb molta gent».