El president dels Estats Units, Donald Trump, va deixar ahir oberta la porta al fet que la seva cimera amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, cancel·lada dijous, pugui finalment tenir lloc en la data prevista, atès que actualment hi ha converses en curs amb Corea del Nord .

«Veurem què passa, estem parlant amb ells ara», va indicar Trump a la premsa després de ser preguntat per la reacció de Pyongyang a la cancel·lació de la cimera, que va considerar «una bonica declaració». «Podria ser el 12 de juny», va afegir el president nord-americà, i va assegurar que la part nord-coreana està molt interessada que la trobada es produeixi.

Abans d'aquestes declaracions, Trump ja havia considerat en el seu compte de Twitter una «molt bona notícia» la «calorosa i productiva» resposta que ha donat el règim de Corea del Nord a la cancel·lació de la trobada prevista per al 12 de juny a Singapur amb Kim Jong-un. «Aviat veurem on ens porta, espero que a una prosperitat i a una pau llargues i duradores», va escriure en un missatge, en el qual també va advertir que «només el temps (i el talent) ho dirà».

Trump va anunciar dijous que cancel·lava la seva trobada amb el líder de Corea del Nord arran de l'escalada de declaracions de les últimes setmanes, que han inclòs insults al vicepresident nord-americà, Mike Pence. El president dels Estats Units va argumentar que seria «improcedent» tirar endavant els plans.

Pyongyang ha respost amb un missatge d'aparent cautela, sense elevar el to del discurs. «Expressem la nostra voluntat de seure cara a cara amb els Estats Units i resoldre els problemes en qualsevol moment i de qualsevol manera», va dir ahir el viceministre d'Afers Exteriors nord-coreà, Kim Kye Gwan.