La diputada d'ERC al Parlament de Catalunya Marta Vilalta va afirmar ahir durant la seva visita al XXXIX Aplec del Caragol de Lleida que amb la moció de censura presentada pel PSOE contra el Govern del PP s'«obre una oportunitat per fer caure Mariano Rajoy».

Segons Vilalta, des d'ERC «estarem sempre ferms contra la cor-rupció, la repressió i la vulneració dels drets i llibertats de la nostra ciutadania, i aprofitarem qualsevol espai per denunciar la vulneració de drets que està vivint Catalunya».

Preguntada per si ERC acceptaria donar suport a la moció de censura del PSOE «a canvi d'alguna cosa», la diputada independentista va dir que els socialistes «ja explicaran quina és la seva proposta» i que «de moment, la nostra és posar davant els interessos de Catalunya i no deixar passar ni un cas de corrupció més».

En relació amb les declaracions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en les quals va titllar de «racista» el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, Vilalta va exigir que es deixi d'«insultar i ofendre» Torra.