L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, va confirmar ahir que ja està identificat l'autor del vídeo dels exconsellers a Estremera i que el denunciaran. «Sabem qui és. Immediatament el denunciarem», va sentenciar Van den Eynde en una piulada al seu compte de Twitter. Segons les primeres informacions, l'autor és un intern del mòdul on són Junqueras, Romeva i Forn, i la gravació es va fer amb un rellotge espia. Institucions Penitenciàries ja va obrir una investigació per determinar l'origen de les imatges de l'interior de la presó d'Estremera, difoses pel diari Ara en un vídeo de poc menys de dos minuts de durada, i Van den Eynde va enviar dimecres un fax al director del centre penitenciari per demanar que s'iniciés una investigació amb l'objectiu de «protegir» els seus clients i que «no torni a passar». En declaracions a RAC1, l'advocat es va mostrar convençut que algú ha fet «negoci» amb les imatges.

«Si hagués d'apostar, diria que ha estat un emprenedor, no crec que sigui una cosa induïda, crec que algú hi ha vist una oportunitat de negoci», va afegir l'advocat de Junqueras i Romeva. A més, l'advocat va afegir que entre els familiars hi ha «una part de resignació», ja que «viuen la vulneració de la intimitat com si fos pròpia».

La vida a la presó

El diari Ara i La Sexta van publicar aquesta setmana diversos vídeos en què apareixen Junqueras, Forn i Romeva en el seu dia a dia a la presó, impartint classe a altres presos, a la seva cel·la i escombrant espais comuns, entre altres activitats.