El director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia durant els anys 1994 i 2001, José Guirao, és el nou ministre de Cultura i Esport, segons han confirmat a Europa Press fonts oficials.

Guirao, llicenciat en Filologia Hispànica, va ser responsable de l'Àrea de Cultura de la Diputació Provincial d'Almeria des de 1983 fins el 1987. Més tard va ser director general de Béns Culturals de la Junta d'Andalusia de 1988 a 1993.

Després es va traslladar a Madrid, on desenvolupà la funció del Director General de Belles arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre 1993 i 1994.

El 1994 va ser nomenat director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, posició que va ocupar durant sis anys, dins dels quals va realitzar la remodelació de la col·lecció permanent i va projectar l'ampliació del museu.

A partir de 2001 va assumir la direcció la Casa Encendida i el gener de 2013 va ser nomenat director general de la Fundación Montemadrid, dedicada a l'acció social, el medi ambient, la cultura i l'educació.

José Guirao és patró de la Fundación Federico García Lorca, de la Fundación Antonio Gala, de la Fundación José María Sicilia i patró de la Fundación Museo del Grabado Español Contemporáneo de Marbella. També és professor convidat del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid.