El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha designat un total de tretze directors dels diferents Serveis Territorials d'Ensenyament: vuit directors i cinc directors adjunts. Aquests nomenaments entraran en vigor un cop estiguin publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Serveis Territorials de Catalunya Central

Dolors Collell ha estat nomenada directora dels Serveis d'Ensenyament de Catalunya Central. Collell, nascuda el 1960 a Manlleu, és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Ha estat directora de l'Institut Cirviànum de Torelló i de l'Institut La Plana de Vic. Entre 2009 i 2011 va exercir el càrrec de directora territorial de Catalunya Central.

La directora adjunta dels Serveis Territorials és Júlia Estaran, nascuda a Almacelles el 1961. Grau en magisteri per la Universitat de Lleida. Mestra de primària a l'escola Montbou de Santa Margarida de Montbui des del 2011 i adjunta a la direcció dels Serveis Territorials de la Catalunya Central en l'Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar del 2009 fins al 2011. Des de 1998 a 2009 ha estat directora de l'Escola Garcia Lorca del mateix municipi.

Serveis Territorials de Barcelona-Comarques

La nova directora de Barcelona-Comarques és Montserrat Domingo, nascuda a Igualada el 1974. Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Màster en Polítiques Públiques i Administració, Domingo ha estat professora i coordinadora i directora LIC (Llengua i Cohesió) al Consorci d'Educació de Barcelona. El 2103 va obtenir el VII Premi Conviure Catalunya per la seva tasca al capdavant del programa pedagògic "Participem!" sobre l'acollida de nouvinguts.

La directora adjunta dels Serveis Territorials és Judith Barbacil (Vilanova i la Geltrú, 1974). Llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona i postgrau en Organització i gestió d'empreses culturals, ha treballat com a docent des del 2013 a l'Institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas i a l'Institut Dolors Mallafrè i Ros de Vilanova i la Geltrú. Del 2007 al 2013, ha estat coordinadora pedagògica de l'Institut F.X. Lluch i Rafecas.

Serveis Territorials del Baix Llobregat

Francesc Ballester és el nou director dels Serveis Territorials del Baix Llobregat. Nascut a Molins de Rei el 1960, és diplomat d'EGB i llicenciat en Geografia i Història, tots dos títols a la Universitat de Barcelona. Ha estat mestre a l'escola pública i a la concertada, director de centre, coordinador territorial d'Inspecció i fins el passat mes de maig era el cap adjunt d'Inspecció al Servei Territorial.

Carme Ortonobes, nascuda a la Seu d'Urgell el 1960, és la nova directora adjunta del Baix Llobregat. És diplomada en professorat d'Educació General Bàsica, especialitat de ciències, per l'Escola Universitària de Barcelona, i també llicenciada en Humanitats. Dedicada a l'ensenyament des de l'any 1982, ha treballat a primària i a secundària on ha desenvolupat diferents càrrecs.

Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental

Pere Masó ha estat nomenat director del Maresme-Vallès Oriental. Nascut a Palamós el 1960, Masó és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, i fins ara era director de l'Àrea de Servei d'Educació i Territori del Consorci d'Educació de Barcelona. El nou director territorial té experiència com a director dels instituts El Palau de Sant Andreu de la Barca i Fòrum 2004 de Sant Adrià del Besós. També ha estat formador del professorat del Departament d'Ensenyament.

La directora adjunta del Maresme-Vallès Oriental és Lourdes Gil, nascuda a Badalona l'any 1963. És llicenciada en Comunicació audiovisual, diplomada en Magisteri de ciències i matemàtiques, i mestra de català. Ha estat directora de l'Institut Els Roures de Dosrius des del curs 2009 fins a l'actualitat i compta amb una àmplia experiència com a docent en centres de primària i secundària.Serveis Territorials de Girona

Els Serveis Territorials de Girona tenen com a nou director Martí Fonalleras, nascut el 1955 a Sant Antoni de Calonge. Fonalleras és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i catedràtic d'Institut. Ha estat professor, cap d'estudis i director de diversos instituts de Girona entre el 1984 i el 2000. Posteriorment, ha exercit a la Inspecció d'Educació de les comarques gironines.

El nou director adjunt al territori és Xavier Vilà (Girona, 1969). Diplomat en professorat d'EGB, especialitat de matemàtiques i naturals. Des de 2012 ha estat director de l'escola L'Olivar Vell-Esclanyà de Begur. De 2007 fins a 2015 ha estat regidor de l'Ajuntament de Palafrugell i del 2007 al 2008, conseller del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Serveis Territorials del Vallès Occidental

El nou director del Vallès Occidental és Jesús Viñas, nascut el 1960 a Manresa. Llicenciat en Psicologia i Màster en Avaluació de centres educatius, ha estat docent d'educació primària i secundària durant 10 anys. Entre les tasques educatives que ha dut a terme, hi ha la d'inspector, cap de Serveis de Coordinadors de Serveis Educatius, i formador en Gestió directiva, avaluació, comunicació i resolució de conflictes. Vinculat als Moviments de Renovació Pedagògica, Viñas és soci fundador de l'Associació de mestres Alexandre Galí de Terrassa.

Serveis Territorials de Lleida

Als Serveis Territorials de Lleida el nou director serà Carles Vega, nascut el 1962 a Flix. Llicenciat en Filologia catalana per la Universitat de Lleida, té el postgrau en Gestió i direcció de centres docents públics per la UOC i el Mestratge en Alta funció directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Va ser director dels Serveis Territorials entre 2004 i 2006.Serveis Territorials de les Terres de l'Ebre

Monterrat Perelló ha estat nomenada directora territorial de les Terres de l'Ebre. Nascuda a Tivissa el 1967, és catedràtica d'Ensenyament Secundari i llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha exercit diferents tasques en docència com tutora, coordinadora d'ESO, cap del departament, o coordinadora LIC.