Corea del Nord i Corea del Sud han mantingut per primer cop en més de deu anys converses en l'àmbit militar, un diàleg entre generals de tots dos països que arriba just després que el president dels Estats Units, Donald Trump, anunciés que se suspenen les maniobres conjuntes dels Estats Units i Corea del Sud a la regió.

El diàleg entre els generals de dues estrelles de les dues Corees es va celebrar ahir a la localitat fronterera de Panmunjom, en l'anomenada zona desmilitaritzada, després de la cimera intercoreana en què els líders dels dos països van acordar rebaixar les tensions i posar fi a «tots els actes hostils».

Aquestes converses arriben dos dies després que Trump anunciés al final de la cimera amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, a Singapur que suspendrà les maniobres militars amb Corea del Sud a la regió i assegurés que aquests exercicis són «cars» i «provocadors». La decisió de Trump va agafar de sorpresa les autoritats de Corea del Sud, que han assegurat que la suspensió de les maniobres és una decisió necessària mentre es desenvolupa el diàleg amb el veí del nord.

Les converses d'alt nivell militar estaven inicialment convocades per al maig però van ser ajornades després que Corea del Nord suspengués una altra reunió d'alt nivell en protesta per uns exercicis de combat aeri de les Forces Armades d'Estats Units i Corea del Sud.