La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha recorregut davant la Sala d'Apel·lacions la sentència que condemna vuit joves d'Altsasu (Navarra) per l'agressió a dos guàrdies civils i les seves parelles el 15 d'octubre del 2016, en entendre que els fets han de ser qualificats com a terrorisme.

El ministeri públic demanava per als vuit acusats penes d'entre 12 anys i mig i 62 anys i mig de presó per delictes de lesions i amenaces terroristes, però finalment la Secció Primera de la Sala del Penal els va condemnar a entre 2 i 13 anys per atemptat a agents de l'autoritat, lesions, desordres públics i amenaces.

Tot i que els magistrats van imposar les penes més altes previstes per als esmentats delictes, no consideren que hagin de ser penats per delictes terroristes perquè «no ha quedat plenament acreditada la finalitat terrorista de la seva acció ni tampoc la seva vinculació o pertinença a ETA». Malgrat això, el tribunal està d'acord amb la Fiscalia i les acusacions particulars i populars en el fet que l'agressió d'Altsasu no va ser una simple baralla de bar.