El vaixell Aquarius, amb 629 immigrants a bord, arribarà al port de València diumenge al matí. La previsió és que arribi abans de les 11 del matí. La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celáa, va explicar ahir que primer rebran assistència sanitària a bord i que després seran atesos, un a un, per determinar quina és la seva situació. Celáa va dir que s'estudiarà quins d'ells poden tenir règim de refugiats i va reconèixer que Espanya actuarà com a frontera europea i, per tant, podria haver-hi expulsions.

D'altra banda, va explicar que el ministeri de l'Interior ja ha encarregat l'informe per estudiar mètodes diferents a les concertines (bobines de filferro amb punxes) instal·lades a les tanques frontereres de Ceuta i Melilla, tal com va avançar dijous el ministre Fernando Grande-Marlaska. Davant les crítiques d'alguns grups de l'oposició, Celáa va negar que la mesura hagi de generar efecte crida.

Ahir, efectius de Salvament Marítim van rescatar 376 immigrants, així com quatre cadàvers, en aigües de l'estret de Gibraltar. Els rescatats en les darreres operacions ascendeixen, doncs, a 376 immigrants que viatjaven en un total de 46 pasteres.

Segons va indicar un portaveu de Salvament Marítim, les tasques de rescat continuaven ahir al vespre amb la col·laboració d'un helicòpter de l'exèrcit.