La Fundació Princesa de Girona farà l'entrega dels premis anuals al Mas Marroch, el centre d'esdeveniments del Celler de Can Roca a Vilablareix (Gironès). La fundació va fer públic ahir divendres el nou emplaçament, després que l'Ajuntament de Girona comuniqués al principi d'any que no podrien tornar a utilitzar les instal·lacions de l'Auditori-Palau de Congressos.

El rei Felip VI presidirà l'acte, que s'allunya uns quilòmetres de Girona. De fet, el ple de l'Ajuntament de Girona el va declarar persona non grata l'octubre passat, arran del discurs posterior a l'1-O. El jugador de bàsquet Pau Gasol, la nedadora paralímpica Teresa Perales i el cardiòleg Valentí Fuster seran els encarregats d'inaugurar la cerimònia de lliurament dels premis.

Al principi d'any, l'Ajuntament va comunicar a la Fundació Princesa de Girona que no podrien utilitzar les instal·lacions de l'Auditori-Palau de Congressos per a la cerimònia anual de lliurament dels premis. El motiu són unes obres que afecten l'entorn de l'auditori. Tot i això, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, proposarà a la fundació de l'Auditori que no aculli més aquesta gala de premis perquè la presideix el rei Felip VI i el ple municipal el va declarar persona non grata l'octubre passat. Divendres la fundació va fer públic el nou emplaçament per a l'entrega de premis.

Segons informen en un comunicat, la gala es farà el 28 de juny a l'espai Mas Marroch, el centre d'esdeveniments del Can Roca a Vilablareix. En paral·lel, la trobada anual de Rescatadors de Talent es traslladarà al divendres 29 a l'hotel Camiral de Caldes de Malavella. Els dos actes seran presidits pels reis.