n Cinc de cada deu ciutadans espanyols creuen que Pedro Sánchez hauria de convocar eleccions anticipades, mentre que els votants del PSOE són majoritàriament partidaris que el president tracti d'esgotar el que queda de mandat fins al 2020, segons una enquesta de l'empresa DYM Politics per a Prensa Ibérica -grup editorial de Regió7- i El Independiente. El sondeig pretén copsar les preferències dels votants dels principals partits de l'Estat i no inclou formacions catalanes.

La diferència entre els que consideren que Sánchez hauria de treure les urnes abans que s'acabi la legislatura i els que volen que resisteixi tot i l'escàs pes parlamentari dels socialistes és d'una mica més de deu punts i es dispara entre els votants del PP i Ciudadanos: en aquest espectre ideològic els partidaris d'eleccions anticipades en són 8 de cada 10.

Però els afins al PSOE i Unidos Podemos creuen que Sánchez ha d'intentar resistir el que queda de mandat. La relació és similar en tots dos partits: 6 de cada 10 volen que el govern del PSOE en minoria duri, però 3 de cada 10 creuen que és necessària una convocatòria d'eleccions generals abans de la data prevista.

Són els enquestats que ideològicament se situen al centre, centredreta o dreta els més partidaris de nous comicis, mentre que la resta prefereix que s'esgoti el mandat.

Especialment interessant és la valoració de la posició que va adoptar Ciudadanos a la moció de censura. El partit taronja s'hi va oposar i va centrar el seu missatge a reclamar eleccions. Quatre de cada deu critiquen la conducta del partit de Rivera, tres de cada deu la consideren «regular» i només dos de cada deu li donen suport. Els votants de la mateixa formació són els únics que salven l'estratègia duta a terme pel partit, encara que és majoria la suma dels que veuen «regular» (37,1%) o «malament» (11,1%) la seva actuació davant dels que l'aplaudeixen (47,4%).

Malgrat que Rivera es va oposar a la moció dels socialistes, el seu plantejament no té el suport dels votants del PP. La majoria (46,9%) considera «regular» la seva posició i el 28,4 % la rebutja, davant de només el 20,9 % dels afins al Partit Popular que li donen suport.