? La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va assegurar que el Govern encara no ha determinat si els immigrants seran derivats a Centres d'Internament d'Estrangers (CIES). Segons la seva opinió, «el més important» ara mateix és acollir aquestes persones i conèixer la situació de cadascuna d'elles. «El que més ens preocupa és la situació en què arriben, és molt de temps al vaixell», va assenyalar Maroto, que es va referir tant a la situació sanitària com a la psicològica.

Per part seva, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va demanar al president del Govern, Pedro Sánchez, que faci una política «seriosa» d'immigració, amb «cooperació i coordinació» en el conjunt de la Unió Europea. «Ningú no pot apropiar-se una ideologia de la solidaritat que sempre ha mostrat el conjunt d'Espanya», va dir.

La portaveu estatal de Cs, Inés Arrimadas, va defensar com a «qüestió humanitària» que Espanya aculli els refugiats del vaixell Aquarius i va demanar al president del Govern, Pedro Sánchez, que «lideri a la UE una posició comuna» i doni explicacions als espanyols sobre la seva política de refugiats. Arrimadas va considerar que es tracta d'una «qüestió humanitària» perquè «no es pot deixar morir centenars de persones al mar».