El govern espanyol descarta la possibilitat que el president de la Generalitat, Quim Torra, i el rei Felip VI es reuneixin aquest divendres aprofitant l´acte d´inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona, tal com Torra havia plantejat al monarca per carta. Torra proposava a Felip VI una trobada per donar-li a conèixer "com se sent una gran part del poble de Catalunya". La Zarzuela ha enviat la carta a La Moncloa, seu de la presidència del govern espanyol, emparant-se en l´article 64.1 de la Constitució que diu que els actes del rei els referenda el president del govern espanyol. I La Moncloa ja ha donat a conèixer que no es produirà cap reunió bilateral entre el Rei i Torra. Segons l´entorn de Pedro Sánchez, tots tres coincidiran en l´acte institucional de la inauguració dels jocs, però "la reunió política serà entre Sánchez i Torra, amb data encara per determinar".

Respecte a la data d'aquesta reunió entre els presidents català i espanyol, la previsió del govern espanyol és celebrar la setmana que ve la trobada amb el lehendakari Urkullu que obre la ronda (segons ordre d´aprovació dels estatuts que apareix a la Constitució), per fer-ho previsiblement amb Torra la setmana següent.

La resposta de La Moncloa tanca el cercle que el president de la Generalitat havia obert amb l´enviament de la carta conjunta signada amb els expresidents Puigdemont i Mas on retreien al monarca el seu discurs del 3 d´octubre avalant la repressió policial. A la missiva els tres president demanaven "diàleg" i "arbitratge" per "recosir" les "ferides" arran de l´1-O.

La carta incorporava un paràgraf final signat només per Torra que demanava al Rei que trobés una estona divendres per reunir-se amb el president de la Generalitat i que aquest li pogués explicar "com se sent gran part del poble de Catalunya".

La Casa Reial ha fet un acús de rebut a la missiva i ha comunicat a Torra que l´enviava a La Moncloa emparant-se en l'article 64.1 de la Constitució que estableix que "els actes del Rei seran referendats pel president del govern espanyol", de manera que el monarca no pot ser considerat responsable d´aquests actes.