n El Govern encara no té decidit si el president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà o no a la inauguració dels Jocs del Mediter-rani a Tarragona, que tindran la presència del rei d'Espanya, Felip VI, i del president espanyol, Pedro Sánchez.

Així ho va explicar ahir la portaveu del Govern, Elsa Artadi, que va deixar en l'aire aquest punt de l'agenda de Torra mentre espera veure si hi ha «un gest» del monarca que suposi l'evidència que Felip VI ha virat el seu plantejament expressat en el discurs que va fer el 3 d'octubre.

Tot i no condicionar directament la presència de Torra a Tar-ragona a aquest «gir» del monarca, Artadi sí que va reconèixer que «tot ajudaria» i va demanar a la corona «una reflexió» sobre «l'empara» que diu que va fer de la violència de l'1-O. «Va prendre partit», va lamentar, i va afegir que ara hauria de modificar aquest posicionament i «fer-lo públic» per intentar reconduir les relacions entre la monarquia i la Generalitat. De la mateixa manera, davant la imminent visita de Felip VI a diversos punts de Catalunya, Artadi va avisar que el Govern no impedirà manifestacions de rebuig a la seva presència si s'hi produeixen.

Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, va anunciar que no assistirà ni a la inauguració dels Jocs ni als Premis Fundació Princesa de Girona.