L'expresident del Govern Mariano Rajoy va començar ahir a treballar a Santa Pola (Alacant) després de prendre possessió de la seva plaça com a registrador de la propietat. Així ho va confirmar a primera hora de la tarda a la sortida del restaurant on va dinar i on es van congregar diversos mitjans de comunicació.

Rajoy, que la setmana passada va renunciar al seu escó al Congrés de Diputats, va visitar ahir la localitat alacantina de Santa Pola, on té la plaça.

Fonts coneixedores de la presència de Rajoy a la ciutat d'Alacant van informar que el polític del PP va arribar ahir a la ciutat en un tren AVE poc abans del migdia i que continuarà a l'entorn fins avui a la tarda.

Està allotjat, segons aquestes mateixes fonts, en un hotel de la ciutat d'Alacant, que celebra aquests dies les Fogueres. La seva presència no ha transcendit entre els membres de la cúpula del PP, que la desconeixien, tal com van explicar al diari Información.

La presència de Rajoy no va passar desapercebuda a les xarxes socials ni tampoc entre els veïns de Santa Pola i des de la tarda ja circulava una fotografia seva caminant per una vorera de Santa Pola al costat de Francisco Riquelme, qui ocupa temporalment la plaça de registrador de la propietat a la ciutat, la titularitat del qual ostenta l'expresident, i que és amic personal del dirigent del PP.

Riquelme, en declaracions als mitjans, va assenyalar que Rajoy va prendre possessió amb total «normalitat» i que va conèixer set treballadors. Avui és previst que l'expresident acudeixi a treballar en horari de 09.00 a 17.00 hores.

Riquelme va afegir que havia vist un Rajoy «amb ganes de reincorporar-se a la seva vida normal i privada» i va asseverar que, malgrat que el seu reingrés es produeix després de 28 anys, «es posarà al dia perquè és una persona molt intel·ligent». Preguntat per si va arribar a comentar amb ell els candidats a succeir-lo en la presidència del PP va afegir: «De política amb els amics en no parlo».

Per la seva banda, fonts municipals consultades per Europa Press van comentar que l'Ajuntament no tenia constància d'aquesta visita i que el que hauria estat normal hauria estat que es posés en contacte amb ells, tot i que no és una qüestió ni vinculant ni obligatòria.

Mariano Rajoy va confirmar divendres el seu abandonament de la política després de 35 anys en primera línia, en presentar la renúncia al seu escó al Congrés dels Diputats, just dues setmanes després de perdre la moció de censura. A més a més, Rajoy deixarà el juliol la presidència del PP, un càr-rec que ocupa des de fa gairebé 14 anys, i així obre la successió dins del partit.