«El dilluns tractaré de fer la meva feina, acostar posicions i contribuir al fet que la relació entre el Govern de la Generalitat i de l'Estat sigui una relació fonamentada en el diàleg i la cordialitat», va afirmar en declaracions als periodistes en els passadissos del Congrés.

Després d'assenyalar que és conscient que «el Govern de la Generalitat i el PSOE no pensen igual en moltes coses», Iglesias va afirmar que el paper de Podem, que rebutja la independència de Catalunya però defensa el dret a decidir, ha de ser el d'utilitzar la seva posició per facilitar el diàleg.

«Mirarem de ser útils perquè el desglaç es converteixi en una nova llera de diàleg que ens faci superar l'excepcionalitat», va defensar, després de posar l'accent en la necessitat que s'acosti els polítics catalans presos a presons prop de les seves famílies.

Amb referència a això, el líder de la formació morada va defensar que «és molt important acostar els presos» perquè «la legislació penitenciària deixa molt clar que les penes privatives de llibertat no poden ser contra els familiars».

El president de la Generalitat, per la seva banda, va dir que aquesta reunió «serà profitosa. Tot el que sigui tendir ponts i especialment amb republicans de l'Estat és molt interessant», va afirmar en el marc de la primera sessió de control al Parlament.