El cuiner Joan Roca, creador juntament amb els seus germans del Celler de Can Roca, va assegurar que estan «dolguts» per les crítiques rebudes després de saber-se que acolliran els premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), que es lliuraran a l'Espai Mas Marroch-Centre d'Esdeveniments del Celler a Vilablareix (Girona), i no a la capital gironina com en les edicions anteriors.

En declaracions a Rac1 ahir recollides per Europa Press, Roca va dir que els sembla «injust», i va recordar que fa anys que celebren el sopar de l'esdeveniment, encara que serà el primer que també acullin els premis, després que l'Ajuntament de Girona no ha permès lliurar-los en l'auditori de la ciutat. «Nosaltres no hem de fer política, som cuiners. Un restaurant és hospitalitat i fem el nostre treball», va defensar Roca.

També en declaracions a Rac1, el regidor de la CUP a Girona Lluc Salellas va explicar que la carta que va dirigir als germans Roca criticant que acullin els premis no és una caça de bruixes, però sí que pretén «que tots prenguin més partit a denunciar la situació» política que viu Catalunya, amb polítics presos i a l'estranger, va dir. Va defensar haver-se dirigit a ells des de «la confiança i el respecte» per traslladar-los una opinió que comparteix molta gent a la ciutat de Girona, en la seva opinió. Salellas va criticar que acceptin un acte del rei: «Ja és prendre una decisió. És legítima i respectable, no ho posem en qüestió. Però plantejar que això no és un gest polític no em sembla bé».