n El president del Govern, Pedro Sánchez, va posar ahir en el seu full de ruta els permisos de paternitat i maternitat igualitaris com una de les mesures necessàries per «reconstruir» els drets i llibertats «desmantellats» per l'Executiu del PP. En aquest sentit, també va assenyalar que «vol» que siguin intransferibles i tinguin «una remuneració adequada».

En resposta a una pregunta sobre aquest tema realitzada pel líder d'Units Podem, Pablo Iglesias, en la primera sessió de control al nou Govern a la cambra baixa, Sánchez va recordar que el Congrés tramita a hores d'ara dues normes «importants» per aconseguir la igualtat a Espanya: una de Units Podem sobre bretxa salarial i una altra del PSOE sobre igualtat laboral.

«Entre tots podem acabar amb una de les principals xacres d'aquest país, que és la discriminació de gènere en l'àmbit personal i laboral», va apuntar el líder socialista, que va agrair a Iglesias seu to i la seva col·laboració amb el nou Executiu socialista.

De fet, el secretari general de Podem es va oferir en la seva intervenció a iniciar «un camí de col·laboració» entre els dos grups i va fer broma sobre com de «bé» sona el PP des de l'oposició. En aquest sentit, va criticar el «veto infame» del Govern popular a 18 lleis presentades al Congrés, entre elles la d'Units Podem sobre permisos de paternitat, i va demanar suport a Sánchez per «una proposició de llei acabi convertint-se en llei». Iglesias va recordar que «les dones s'ho van guanyar el 8 de març en una vaga històrica».