Col·lectius i organitzacions feministes han convocat una nova jornada de mobilitzacions per a avui per protestar contra la llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros dictada per als cinc membres de La Manada condemnats a nou anys de presó per abús sexual als Sanfermines del 2016.

El moviment feminista de Madrid ha convocat una concentració a la capital davant del ministeri de Justícia a les set de la tarda contra el sistema judicial «que empara violadors i desprotegeix les dones». La cita ha estat difosa a través de les xarxes socials amb les etiquetes #AlertaFeminista, #Sienstoquenaunaenstoquenatotes i #LaManadaSomNosaltres.

Les reaccions polítiques després de conèixer-se la decisió de l'Audiència de Navarra també van ser nombroses. El PSOE la va considerar «una mala notícia jurídica per la gravetat dels esdeveniments i la reincidència dels agressors», van dir fonts de l'Executiva Federal del partit.

El secretari general del PP al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro, va mostrar el seu respecte per la decisió: «És la decisió d'un tribunal per majoria, hem de respectar les decisions dels tribunals ens agradin més o ens agradin menys». El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va considerar la resolució una «pèssima notícia». En una entrevista a Castella i Lleó Televisió va exigir una reforma del Codi Penal que «deixi clar» que «només si hi ha un sí explícit en les relacions és un sí. Això s'ha de traduir al Codi Penal», va assenyalar. També des de Ciutadans es van mostrar contraris a la llibertat de La Manada. La líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, va demanar revisar el sistema penal «amb consens» per «evitar» situacions semblants.