La candidata a la presidència del PP Soraya Sáenz de Santamaría va assegurar ahir en declaracions a la COPE que si la seva principal contrincant, María Dolores de Cosepdal, guanya el procés intern pot comptar amb ella sense demanar res a canvi: «Si guanya Cospedal, li donaré suport des del minut zero» sense «cap cadira pel mig».

Sáenz de Santamaría va justificar que no hagi fet públic el nombre d'avals que ha presentat i va afirmar que es seus rivals són «el PSOE o els altres partits que poden posar en perill la unitat d'Espanya o la recuperació econòmica». «Aquest país ha de tornar a estar governat per qui va guanyar les eleccions», i «el dia 21 hem d'estar tots a la candidatura del que guanyarà les eleccions a Pedro Sánchez», va afirmar.

Per la seva banda, Cospedal va reconèixer ahir que «donar la cara» pel PP quan van començar a saltar els casos de corrupció ha «perjudicat» la seva imatge, però no es penedeix «de res» i està segura que la militància i la ciutadania «prefereix algú que dona la cara que les persones que s'amaguen». Un altre dels candidats, Pablo Casado, va dir ahir que la seva candidatura és «única i d'integració» i que «qualsevol altra candidatura podria fracturar el partit».