El líder del PSC, Miquel Iceta, va demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, a la reunió entre tots dos al Palau de la Generalitat «recuperar» la Diada de l''1 de setembre a Catalunya com «una festa de tots els catalans» i no només per a la reivindicació independentista.

Així ho va explicar Iceta en declaracions a Efe, en què va admetre que va posar aquesta petició sobre la taula de Torra a la reunió que van mantenir el 8 de juny en el marc de la ronda de contactes del president amb els líders parlamentaris.«Vam parlar del tema», va explicar Iceta. «Li vaig fer un plantejament que no sé fins a quin punt serà acollit: 'Tots sabem que la Diada és el dia en el qual l'independentisme es mobilitza moltíssim, és així. Ara bé, la Diada és també la festa nacional de tots els catalans'».

En aquest sentit, va dir que va recordar al president català que les «institucions haurien de fer un esforç per recuperar aquesta idea de la festa de tothom, sense que això vulgui dir que uns, molts o pocs, vulguin fer-la servir també per fer avançar la seva reivindicació o com a altaveu de les seves reivindicacions».

Iceta va deixar clar a Torra que «no el criticarà» si decideix participar en l'habitual manifestació independentista de la Diada, però li va recordar que hauria de procurar que tothom sentís seva la festa.