Salvament Marítim va traslladar ahir a les costes espanyoles 769 persones rescatades quan viatjaven a bord de 25 pasteres localitzades en aigües de la mar d'Alborán, a l'estret de Gibraltar i al sud de Gran Canària.

Concretament, a la zona del mar d'Alborán van ser 342 les persones rescatades, mentre que les restants 298 van ser localitzades quan viatjaven per aigües de l'estret de Gibraltar en 17 infraembarcacions.

Les últimes persones rescatades en aigües del mar d'Alborán van ser 166 immigrants que viatjaven en tres pasteres que van ser traslladades al port de Màlaga.

El SAR Mastelero va rescatar una pastera amb 55 persones, entre les quals hi havia sis dones i un nadó, mentre que la Guardamar Polimnia va fer el mateix amb 55 persones, entre les quals hi havia nou dones i dos menors d'edat, d'una altra pastera que va ser albirada pel mercant Pluto.

Posteriorment, l'avió Sasemar 10 va veure una altra pastera amb 56 persones, entre les quals hi havia 11 dones i un nadó, que van ser rescatades per la Polimnia.

Als rescats d'ahir al mar d'Alborán cal sumar el de 27 persones més que van ser traslladades a Almeria, per la qual cosa, en total, ahir van ser set les pasteres interceptades en aquestes aigües del Mediterrani i l'Atlàntic.

Rescats a Gibraltar i les Canàries

D'altra banda, el nombre de persones rescatades per Salvament Marítim ahir en aigües de l'estret de Gibraltar s'eleva a un total de 298, entre els quals hi ha 45 menors d'edat, que navegaven en 17 pasteres i que van ser traslladades als ports gaditans de Tarifa, Algesires i Barbate.

Les últimes persones rescatades a l'estret, en aquest cas per l'embarcació Sultán del Frontex, van ser 34 immigrants, que van ser recollits després pel vaixell Luz de Mar de Salvament, que els va traslladar a Algesires, segons va explicar a Europa Press un portaveu de l'organisme dependent del ministeri de Foment.

A més, a primera hora del matí, Salvament Marítim va rescatar una pastera que transportava un total de 129 immigrants subsaharians, tots en bon estat de salut, quan es trobava a una milla del sud de l'illa de Gran Canària.