Quatre persones, entre les quals hi ha una menor, van denunciar ahir una agressió sexual durant la revetlla de Sant Joan a Catalunya, segons va anunciar ahir el conseller d'Interior, Miquel Buch, que va destacar que arran dels fets de La Manada la societat ha assumit que no es poden normalitzar aquests casos.

En roda de premsa per fer balanç del dispositiu de seguretat de la revetlla de Sant Joan, Buch va detallar que tres de les denúncies s'han interposat a la província de Barcelona i la quarta, a la de Girona, per la qual cosa els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per intentar aclarir què va passar i per identificar els agressors.

Segons van precisar a Efe fonts de la investigació, de les tres denúncies a la província de Barcelona, totes a la capital catalana, una és per una temptativa d'agressió sexual al barri de Sants, una altra per un abús a l'Eixample i la tercera per una agressió sexual d'un home a un altre home en una platja de Ciutat Vella.

A Girona, la denuncia és per una agressió sexual comesa per un home a una menor a Palamós, segons les fonts.

En cap d'aquests casos la denuncia és per una violació múltiple, segons va detallar el conseller.

Buch va subratllar que, arran del cas de La Manada, la societat va entenent que «un no és un no» i que «en cap cas es pot normalitzar cap tipus d'agressió sexual». «El que abans s'interpretava com un 'passar-se de la ratlla' ara és un fet denunciable que genera un rebuig generalitzat», va ressaltar.

Paral·lelament, el conseller va indicar que durant la revetlla de Sant Joan els Mossos d'Esquadra han detingut a tot Catalunya 10 persones, tres menys que l'any passat, per baralles i agressions.

Segons les dades facilitades pel conseller, 320 persones van rebre assistència mèdica durant la revetlla de Sant Joan.