El president nord-americà, Donald Trump, va defensar ahir l'expulsió dels immigrants il·legals «sense jutges ni tribunals», en un nou gir en la polèmica per l'entrada il·legal d'immigrants a través de la frontera amb Mèxic i la polèmica per la separació de menors de les famílies.

«No podem permetre que tota aquesta gent envaeixi el nostre país. Quan algú entra, hem de retornar-lo al lloc d'on ve immediatament, sense jutges ni tribunals», va afirmar Trump a través de Twitter.

«El nostre sistema és una burla d'una bona política d'immigració i de la llei i l'ordre». «La majoria dels nens vénen sense progenitors», va assegurar el president nord-americà.

«La nostra política d'immigració és la riota de tot el món. És molt injust per a tots els que han entrat legalment i esperen la cua durant anys! La immigració s'ha de basar en el mèrit. Necessitem gent que faci Amèrica gran de nou!», va concloure.

L'oposició va advertir que aquest procés d'expulsió és inconstitucional, ja que la Carta Magna garanteix el corresponent procés davant les peticions d'asil. La jurisprudència del Tribunal Suprem avala igualment la possibilitat de recurs judicial de persones que no tinguin la ciutadania.