El tradicional duel de les colles vallenques per Sant Joan va deixar una exhibició d'alçada a la plaça del Blat. La Colla Vella, que va descarregar tot el que va intentar, va anotar-se el 5 de 9, el 4 de 9 amb el pilar i uns inèdits 3 de 9 amb folre i 4 de 9 amb folre simultanis, una fita que, fins ara, només havien assolit els verds.

Al seu torn, la Colla Joves va arrencar amb el 3 de 9 amb folre i, en segona ronda, va sorprendre tothom i va plantar a la plaça el 2 de 8 net. Els de la camisa vermella, però, no van poder-lo defensar en la recta final i la construcció va quedar només carregada. En tercera ronda, la Joves va culminar el 5 de 8. Per arrodonir l'exhibició, que va durar un parell d'hores i va mostrar un bon ritme, totes dues colles van apostar pel pilar de 7 amb folre. Només la Vella, però, el va aconseguir descarregar i va arrodonir una actuació històrica per Sant Joan. La Vella va culminar la construcció amb força comoditat i va poder arrodonir una diada per emmarcar.

Finalment, els pilars de 5 van donar per tancada una diada molt àgil que no va arribar a les dues hores de durada i amb menys calor que altres anys, però amb un marcat to reivindicatiu per reclamar la llibertat dels presos polítics i exiliats.