La majoria de comerciants del carrer Major de Sant Joan de Vilatorrada es queixen que han experimentat una gran davallada de clients en els seus establiments arran de les obres d'urbanització que s'hi estant duent a terme des del juliol. Consegüentment, aquesta disminució de vendes els ha provocat pèrdues econòmiques.

El poc calaix és el que més preocupa als propietaris dels establiments des que es va tancar el carrer al pas dels cotxes, ja que els conductors que passaven pel carrer i paraven un moment eren una part important de la seva clientela. Aquilina Palomares, dependenta del forn de pa Muntané, explica que "els veïns que viuen per aquí continuen venint a peu, però els que passaven per aquí en cotxe han estat els que han fet notar la baixada". El mateix succeeix a Gemma Biosca, de la botiga de llaminadures Castrolandia, que assegura que "els nens continuen venint, però els pares amb cotxe ja no". Biosca afirma que "facturo menys de la meitat que abans de les obres" i que "si continua així molt de temps, hauré de tancar". Ella i alguns botiguers, com Antonio Pérez, del local de roba i complements del costat, "hem presentat un escrit a l'Ajuntament per tal que ens compensi les pèrdues econòmiques que estem tenint". Demanen que "el consistori ens ajudi a pagar el lloguer del local, ja que nosaltres hem de continuar pagant encara que no tinguem tantes vendes com abans". D'altra banda, Marcel·la Dabant, de la cansaladeria Germanes Vinals, atribueix aquesta situació a "un híbrid entre les vacances d'estiu i les obres".

El que també preocupa a les botigues, tal com expressa una dependenta de l'establiment Casa Serra, és que "els clients que abans venien aquí ara van a un altre lloc, i ens serà difícil tornar a recuperar-los quan s'acabin les obres".

Pel contrari, l'única excepció dels locals que ha enquestat Regió7 ha estat la gestoria Bonavista. Montse Font assegura que les obres "no ens han perjudicat ni pel soroll ni pels clients".

No obstant això, la majoria dels botiguers coincideixen que "les actuacions estan anant més de pressa del que pensàvem i els operaris són molt atents i faciliten el pas tant als vianants com als botiguers de la zona". El regidor d'Urbanisme, Víctor Marcos, assegura que "les obres estan dintre del termini acordat i segurament estaran enllestides a final de novembre". Sobre la queixa dels comerciants, afirma que "encara no tenim constància que hagi entrat cap petició", i que "quan la rebem, intentarem parlar amb els afectats". També explica, però, que "costa diferenciar entre els efectes de la crisi econòmica i de les obres per poder calcular quines despeses han tingut els botiguers del carrer Major per les obres". A més, afirma que "el gruix de les obres va estar concentrat durant els mesos de juliol i agost, i des d'aquesta setmana els vianants ja poden circular sense cap problema". D'altra banda, explica que "abans de començar les obres vam celebrar dues reunions, on l'Ajuntament es va comprometre a fer una campanya extraordinària després de les obres per tal de promoure el comerç de la zona abans de Nadal". Aquest compromís "el mantenim", afirma.

Pel que fa a les obres, finançades amb el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) amb un cost de 538.466 euros, "s'estan pavimentant les voreres i només quedarà asfaltar la calçada". Un cop s'acabi el carrer Major, es farà la mateixa actuació als carrers transversals: del Carme, Lleida i Barcelona.