La inauguració, ahir, del tanatori de Sallent va permetre visitar per primer cop l'oratori per a funerals laics, un servei inexistent fins ara a la vila. Amb una capacitat per a 90 persones assegudes, i unes 130 a peu dret, la nova sala servirà per a acollir aquelles persones que prefereixin ser acomiadades en una cerimònia civil, sense passar per l'església.

El nou tanatori, que ha costat més de 750.000 euros i ocupa una superfície de 380 metres quadrats, disposa de dues sales de vetlla i un ampli jardí. Les instal·lacions de l'empresa concessionària de l'equipament, Mémora, s'afegeixen a l'oferta del grup a la comarca del Bages, que compta amb tanatoris a Manresa, Balsareny, Súria, Artés i Navàs.

El tanatori està situat just al costat del cementiri municipal, en el lloc que havia ocupat anteriorment un descampat. La instal·lació del tanatori a la vora del cementiri amplia l'oferta de serveis funeraris centralitzats en un mateix punt. A més, a la part posterior de l'edifici s'hi ha arranjat un ampli pàrquing per a vehicles.

Una bona quantitat de sallentins i d'autoritats van omplir l'oratori, entre elles l'alcalde de Sallent, Jordi Moltó, el president del Consell Comarcal del Bages, Josep Candàliga; i el president de Mémora i directius de l'empresa a Catalunya i a Madrid. El director de zona de Mémora, Xavier Poch, va destacar la "voluntat per invertir a la comarca". Poch va destacar que "la nova instal·lació és molt digna" i va afegir que "pocs pobles com Sallent disposen d'un equipament d'aquestes característiques".

L'alcalde de Sallent, Jordi Moltó, va parlar del passat dels serveis funeraris a Sallent i va agrair a la família Riu "que engegués l'empresa Funerària Sallentina als anys 80". Moltó també va destacar "l'esforç que ha fet durant tot el procés l'empresa, per arribar fins aquí".

Els parlaments dels directius de Mémora i de l'alcalde van estar acompanyats de la lectura de dos poemes de Miquel Martí i Pol i de la interpretació de l'Ave Maria de Häendel i d'El cant dels ocells. També es va fer entrega d'una placa a l'Ajuntament de Sallent i a Marià Riu, promotor de la Funerària Sallentina.