L'Ajuntament de Sallent, governat per CiU, ha decidit afrontar el dèficit que li comporta la recollida de les escombraries (250.000 euros l'any) i ha planejat eixugar-lo en un termini de 5 anys. Això comportarà que l'any vinent el rebut s'apujarà dels actuals 31 euros a 45 i, seguint amb l'increment anual d'uns 14 euros, el 2014 s'acabarà establint en 91 euros.

El regidor d'Hisenda, Xavier Serramalera, ha explicat que amb l'increment de 14 euros de cara a l'any vinent s'obtindran 47.600 euros, tenint en compte que aquest tribut el paguen 3.400 llars. Amb cinc anys aplicant aquest increment s'obtindrien 238.000 euros, als quals encara cal afegir la taxa corresponent als comerços i a les indústries i a les pertinents actualitzacions de l'IPC per tal d'arribar a aconseguir eixugar el dèficit del servei. L'increment d'enguany del rebut de la brossa per a la indústria i els comerços serà del 10%.

Aquesta és una de les novetats de les ordenances fiscals per al 2010, que CiU, que governa en minoria, ha aconseguit aprovar amb el suport del regidor del PSC, Valentí Manalbens. Aquest tràmit, igual que les qüestions urbanístiques, necessita la majoria absoluta per poder tirar endavant. El regidor d'Hisenda, Xavier Serramalera, lamenta que la resta de grups a l'oposició (ERC, la CUP i ICV) votessin en contra de la seva proposta malgrat que "s'havia treballat conjuntament en cinc o sis sessions de treball i que, en principi, s'havia consensuat".

La portaveu d'ERC i exalcaldessa, Mirella Cortès, ha reconegut que enguany el govern de CiU "ha aportat més que en altres ocasions, però només pels seus interessos, perquè estem en un context molt complicat. Però s'han quedat només amb el vot incondicional de PSC, com sempre". Argumenta que "no podem votar les seves ordenances perquè passen tota la responsabilitat als grups de l'oposició, però qui ha de governar és CiU. A més, s'han limitat a fer càlculs matemàtics, i per a nosaltres és més important la part social".