L'ampliació del parc dels Bombers de Moià va quedar aturada el 2005 perquè l'Ajuntament de Moià va afectar el pati d'aquest equipament per a la futura construcció d'una rotonda i un vial de serveis vinculats al desenvolupament urbanístic del sector de La Pineda, a l'altra banda de la carretera de Manresa a Vic (N-141c).

En principi, el pla parcial d'aquest sector (13 de juny del 2002) contemplava una rotonda al punt quilomètric 25,615, a l'alçada del torrent de l'Om. Dos anys després, la direcció general de Carreteres autoritza una segona rotonda al punt quilomètric 26,070, ara sí al davant del parc dels Bombers.

Entremig, un decret d'alcaldia del 5 d'agost del 2003 va donar llicència d'obres per a l'execució de 5 habitatges unifamiliars de filera al Camí Ral, dins del sector de la Pineda, tot i l'informe desfavorable de l'arquitecte municipal perquè encara s'estava tramitant el pla parcial. Això va fer que el servei de disciplina urbanística obligués a paralitzar les obres.

Aleshores, el govern de Moià va fer-se càrrec de la promoció d'aquest sector, per tal de poder legalitzar els 5 habitatges, i en aquest context apareix la rotonda i el vial de serveis que ocupa part del pati dels bombers. Per al MAP-ERC, "suposant que sigui necessària la rotonda, només desplaçant-la lleugerament cap al nord, l'espai dels Bombers hauria quedat intacte".