L'Ajuntament de Cardona ha aprovat per al 2010 una rebaixa del 7% del coeficient que aplicava enguany per calcular la contribució urbana, una mesura amb què el consistori pretén compensar el progressiu augment dels valors cadastrals -a partir dels quals es calcula aquest impost- després que el 2007 se'n fes la revisió.

En concret, el coeficient passa del 0,93% al 0,86% (urbana), mentre que en el cas de la rústica el descens és del 0,89% al 0,85%. Tanmateix, l'equip de govern estima que el 2010 recaptarà per aquest concepte prop del 4% més que enguany (per l'augment dels valors).

Fonts de l'equip de govern de Cardona (CiU) han posat en relleu que el municipi "té una ràtio que està per sota de la mitjana de la província de Barcelona, i dins les poblacions de la comarca del Bages entre 5.000 i 10.000 habitants és la tercera amb una ràtio més baixa, amb 155 euros per habitant, aproximadament".

De 28 ordenances que té Cardona se n'han modificat 9, i la resta es mantenen idèntiques. A banda de l'IBI destaca que a la taxa reguladora de les deixalles s'incorporarà, el 2010, el cost de la recollida de la fracció orgànica, servei que es començarà a aplicar al llarg de l'any vinent. El preu que s'ha fixat per aquest servei és de 8 euros per habitatge familiar (amb més d'una persona) i 4 per individual, però l'any vinent es modularà depenent quan es comenci a fer el servei. A més, a la taxa de deixalles s'incorpora una reducció del 15% per a persones que viuen soles.