Avinyó ha posat en marxa una nova xarxa de telefonia sense fils amb l'objectiu de poder oferir als veïns de la població accés a Internet a baix cost. Aquesta xarxa està creada amb tecnologia wimax i té com a característiques principals, segons han destacat fonts municipals, "una cobertura i distància d'abast de gran abast i alta capacitat". La cobertura es fa des d'una estació principal situada a la torre de comunicacions d'Abertis.

La xarxa ja està instal·lada i es podran realitzar altes de manera imminent. Properament en formaran part també diferents equipaments municipals i la xarxa s'aprofitarà per crear una zona wifi d'accés lliure a la plaça de l'Ajuntament.

Avui s'ha programat un acte de presentació de la nova xarxa wimax d'Avinyó als veïns, a càrrec de l'empresa encarregada de la gestió, Megatel, amb el suport del consistori. L'acte es farà al Local Catalunya, a 2/4 de 6 de la tarda.

La connexió bàsica que es dóna a través d'aquesta xarxa és d'1Mb simètric (de pujada i de baixada) i el preu mensual és de 15? euros més IVA. A més, a través de la mateixa xarxa sense fils es pot tenir també servei de telefonia fixa amb un número 972.

També s'ofereixen altres opcions de connexió més avançada, especialment per a les empreses interessades.