Balsareny podrà disposar el curs vinent de l'esperada nova escola bressol municipal, que permetrà gairebé triplicar l'oferta de places que la població té actualment.

L'Ajuntament, però, no pot garantir a hores d'ara que el centre estigui a punt el setembre, ja que no ha estat fins ara que ha rebut la confirmació del departament d'Educació que li atorgava l'ajut que ha de permetre cobrir una part del cost de l'obra i, per tant, tirar-la endavant. El centre es podria posar en marxa al llarg del curs.

Perquè el nou equipament pugui entrar en servei el més aviat possible, l'Ajuntament ja ha fet diferents actuacions per preparar l'espai on es construirà (com per exemple la construcció d'un mur), i ara s'han iniciat els treballs per a l'enderroc de l'edifici de les antigues escoles Sant Marc. Operaris de la brigada buiden aquests dies el material que encara hi havia a l'interior. El solar que quedarà lliure serà el lloc on s'alçarà l'edifici de la nova llar d'infants. En paral·lel, el consistori ha engegat ara el procés per adjudicar la construcció d'aquest centre.

La nova escola bressol quedarà situada a la confluència de la carretera de Moià i el carrer Sant Marc, al costat del camp de futbol i de les piscines. Serà un edifici de planta baixa i pati amb una part porxada i amb capacitat per a 82 places. N'hi haurà 16 per als infants de P0 (de 0 a 1 any), 26 per als de P1 (d'1 a 2 anys) i 40 per als de P2 (de 2 a 3 anys). Cadascun d'aquests nivells estarà distribuït en dues aules. L'edifici es completarà amb una sala de psicomotricitat que alhora farà les funcions de menjador, i també espais per a magatzems, despatxos i serveis. La superfície construïda serà de 624 metres quadrats, incloent-hi el porxo, i el pati tindrà un espai de 320 metres quadrats. L'actual escola bressol de Balsareny només disposa d'una trentena de places.

El projecte que adjudicarà l'Ajuntament inclou, a més de la construcció del nou edifici, la urbanització com a aparcament del solar que hi ha just a tocar. Aquest terreny ja s'utilitza com a estacionament i el que es farà ara serà asfaltar-lo i ordenar-lo perquè guanyi en capacitat i pugui ser utilitzat tant pels usuaris de la llar d'infants com pels de les piscines o del camp de futbol. El projecte té un pressupost d'1.317.669 euros, sense comptar l'enderroc.