El Govern català ha impulsat en la comissió de govern celebrada ahir les obres de millora de la carretera del Pont de Vilomara a Manresa (BV-1225), amb la declaració de l'ocupació de béns i drets afectats per aquesta actuació, que permetrà afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció en aquesta via. Els treballs, que començaran la primavera vinent, disposaran d'una inversió prevista de 3,3 milions d'euros i tindran una durada de 12 mesos. L'actuació permetrà eixamplar la carretera i suavitzar revolts en un tram d'1,3 quilòmetres.

Aquesta carretera pertany a la xarxa local i registra un trànsit d'uns 7.700 vehicles diaris de mitjana. A més d'afavorir la seguretat viària, les obres permetran millorar la connexió amb el nucli urbà i el centre de tractament de residus ubicat en aquesta zona.

El tram que es millorarà, de traçat força sinuós, s'inicia a l'enllaç amb l'autopista C-16 i finalitza al pont sobre el Llobregat d'accés cap al nucli del Pont de Vilomara. Concretament, els treballs comportaran l'eixamplament de la calçada, dels 6 o 7 metres d'amplada que té actualment fins als 9 metres previstos. Així mateix, les obres inclouran la suavització o eliminació d'un seguit de revolts consecutius a la primera meitat d'aquest tram mitjançant la construcció d'una petita variant d'uns 150 metres. A la segona meitat del tram, es faran millores puntuals en els revolts de la carretera actual. Paral·lelament, es formaran dos quilòmetres de cunetes formigonades transitables.