"Els membres de totes les associacions i entitats de caire catòlic de Sant Vicenç de Castellet i el Consell Pastoral Parroquial donen tot el suport al rector David de Vargas davant les manifestacions injurioses que, en contra seu, s'han anat succeint darrerament". Així consta a l'acta del Consell Pastoral celebrat el 21 d'abril, al qual ha tingut accés aquest diari.

El Consell Pastoral es va reunir amb caràcter extraordinari per debatre i rebatre les informacions dels darrers dies sobre la figura del rector de Sant Vicenç de Castellet, molt criticat per determinats sectors, tant sacerdots com seglars vinculats a moviments catòlics que en aquests moments no se senten pròxims al rector. A aquesta reunió de caràcter extraordinari també hi van assistir les catequistes, la junta parroquial de Càritas, la majoria dels membres de la junta del Centre Popular Mestre Carme Baldelló i membres de la comissió per a l'organització de les processons de Setmana Santa.

En aquesta reunió es va acordar, segons consta en l'acta que s'ha fet arribar a aquest diari, prendre posició respecte d'alguns dels temes que han estat motiu de crítica en les darreres informacions. En aquest sentit, s'assegura que "no és cert que s'hagi fet fora mai cap membre del Consell Pastoral Parroquial" des que David de Vargas és al capdavant de la rectoria. I s'afegeix que "totes les persones que tenien interès de formar part del Consell, en cap moment no se'ls va tancar la porta ni se'ls va rebutjar".

El relleu en l'equip de catequistes s'explica, segons aquest document, perquè quan mossèn De Vargas va arribar a la parròquia "no va trobar cap catequista de l'equip d'aleshores disposada a col·laborar amb ell per fer catequesi", i és per això, segons aquestes fonts, que "la catequesi la van haver d'assumir les religioses Dominiques de l'Anunciata fins que hi va haver un nou equip propi de catequistes de la parròquia".

Les apreciacions que es fan des dels col·lectius crítics sobre els sermons de De Vargas són, per a les entitats parroquials, apreciacions "subjectives i fora de lloc". S'afirma que "mossèn David no predica res que no s'ajusti a la doctrina de l'Església. El criticat to apocalíptic de les intervencions de De Vargas a les celebracions eucarístiques i funerals és una qüestió "d'estil, i cadascú té el seu a l'hora de predicar".

El grup de seguidors del rector de Sant Vicenç justifiquen les absències del rector per raons pastorals i asseguren que sempre ha quedat garantit el culte amb la presència d'un altre sacerdot.