La Generalitat ha inclòs dins el programa d'obres que gestionarà l'empresa pública Gisa la millora de la travessera de Sallent, actual carrer Carretera que havia estat la carretera C-1411. La millora d'aquesta part de la trama urbana és una vella aspiració de Sallent, tractada per diferents equips de govern, que mai no s'ha pogut fer realitat. En unes altres poblacions, com ara Balsareny i Navàs, aquestes urbanitzacions fa molts anys que ja s'han acabat. Després de l'obra, la voluntat del Govern es traspassar la titularitat de la via a l'Ajuntament.

La intervenció de la Generalitat afecta l'asfaltatge i la transformació de la carretera en carrer, però no inclou altres elements com poden ser el mobiliari urbà, l'arbrat i la connexió d'habitatges a la xarxa de clavegueram en el cas que s'hagués de renovar. El consistori està pendent d'una reunió amb Carreteres, que és qui està elaborant el projecte conjunt a petició de l'Ajuntament de Sallent.

La regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sallent (CiU), Empar Arenas, ha explicat que el projecte, tal com està enfocat ara, s'arrossega des de la legislatura passada (amb l'alcaldessa d'ERC, Mirella Cortès). De fet, "una de les primeres reunions que vam tenir quan vam entrar al consistori va ser, precisament, sobre la recepció de la carretera". Arenas ha recordat que, en aquell moment, Carreteres "ens va dir que ens faria tot el projecte sencer, amb urbanització inclosa, però alhora ens va dir que la primera part, la referent a la calçada, que és la que ara s'ha aprovat, ja no es podia tirar enrere", ja que ja havia entrat dins el circuit intern.

Per a Sallent és un obra "important", d'un pressupost alt, que necessita saber quina serà l'aportació municipal. Divendres l'Ajuntament de Sallent mantindrà una reunió amb Carreteres, en la qual esperen aclarir "quina actuació faran ben bé amb els diners que ara s'han aprovat per saber quant puja la resta". De moment, l'Ajuntament té lligades un parell de subvencions de la Diputació que es podrien destinar a la urbanització de l'antiga carretera i està pendent de saber si finalment entra en les partides que preveu la Llei de barris.