Aquesta setmana se n'han iniciat les obres, que consisteixen principalment en la instal·lació al llarg de la carretera de la Mina d'una passarel·la per a vianants per connectar el nucli antic de la vila amb el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. L'objectiu del projecte és aconseguir convertir aquest espai en una nova zona de lleure i passeig amb vistes a la vall salina i al seu patrimoni natural.

La nova vorera farà 1,4 metres d'amplada i es construirà paral·lela a la carretera actual de la Mina. Tindrà una superfície de fusta tractada i s'hi instal·larà una barana de seguretat de ferro.

L'empresa Seubas Salvans és l'adjudicatària de les obres, que tenen un termini d'execució de quatre mesos i un import de 399.593 euros que es finançaran íntegrament per mitjà dels nous fons anticrisi del govern Zapatero.

L'actuació forma part del projecte de remodelació del vial-balconada de la vall salina que l'Ajuntament va encarregar a l'equip d'arquitectes Batlle i Roig, guanyadors del concurs d'idees per a la reforma de la façana sud de Cardona. D'aquesta manera, l'Ajuntament fa el primer pas del projecte que ha de concloure amb la renovació total de la façana sud de Cardona. L'Ajuntament ha inclòs les actuacions previstes en els fons estatals, que es completen amb el projecte d'enllumenat, arbrat i mobiliari urbà del passeig de Mossèn Joan Riba.