El pont vell que connecta els termes de Navarcles i Sant Fruitós es mantindrà tancat al pas de vehicles indefinidament. El viaducte, construït el 1796, era d'ús habitual per a conductors que entraven i sortien de Navarcles, però el 2005 els dos ajuntaments van decidir restringir-ne aquest ús després que s'hi detectés l'obertura de fissures, principalment a l'arc central.

L'alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer, ha explicat que un estudi encarregat a la Diputació va estimar que caldria una inversió d'uns 800.000 euros per reparar-lo, sobretot per la complexitat de muntar-hi bastides. Ferrer ha concretat que "hem decidit que tenim altres prioritats", però que fins i tot en el cas que s'afrontés la inversió "obrir-lo al trànsit, amb l'increment que s'ha produït a la carretera de Sant Benet, ens porta a fer noves reflexions". Per aquest motiu, ha conclòs que "penso que durant molt temps serà exclusiu per a vianants", perquè "és un pont que en el seu moment se'l va carregar molt".

El futur del pont vell va ser una de les 24 preguntes que Llorenç Ferrer, investit alcalde de Navarcles fa deu dies en el lloc d'Albert Brunet, va respondre en el xat que va mantenir ahir a través de la web de Regió7.

Mantindrà Hisenda

En aquest diàleg internàutic, Ferrer va reconèixer que el nou polígon industrial que s'acaba d'obrir a Navarcles després de gairebé una dècada de tramitació "ens arriba tard", però alhora va avançar que "s'estan fent algunes gestions", que no va voler concretar, "que si ens surten bé en podríem estar satisfets".

En l'entrevista, el nou alcalde de Navarcles també va concretar que al nou organigrama de l'Ajuntament ell es mantindrà com a màxim responsable d'Hisenda, cartera que ja tenia fins ara. Davant la pregunta d'un dels lectors sobre si creia que totes dues responsabilitats eren compatibles, Llorenç Ferrer va respondre que en un context diferent de l'actual "seria millor deixar de ser responsable d'Hisenda", però que en l'entorn de crisi econòmica "i amb un Ajuntament que s'haurà d'anar ajustant, crec que és bo que qui sigui el batlle també controli els números, i així ens assegurem que no es dispari la despesa".

Sobre les mesures anticrisi, Ferrer va assegurar que "fa tres anys que fem política d'ajustament per evitar caure en els números vermells", i en va detallar algunes xifres. "El 2009 vam haver de retallar 400.000 euros", va explicar l'alcalde navarclí, per la caiguda dels ingressos per permisos d'obra, i enguany 170.000 més "per les reduccions d'aportacions de l'estat", però que amb les mesures empreses "vam tancar el 2009 amb un superàvit de 179.000 euros", i que el 2010 "treballarem amb el mateix objectiu".