La connexió entre el Bages i el centre de Barcelona amb Renfe recuperarà la normalitat una setmana abans del previst. La companyia va anunciar ahir que la circulació de trens entre Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf, interrompuda en aquest tram per unes obres des de final de març, es restablirà el dilluns 6 de setembre, en lloc del 12, que és el que s'havia anunciat quan es va presentar el calendari d'execució dels treballs.

El 28 de març passat, el trànsit ferroviari de la línia de Manresa de rodalies (R4), la de la Cerdanya (R3) i la de la la Universitat Autònoma (R7) es va tallar a l'entrada a Barcelona pels treballs de construcció de la nova estació de la Sagrera. Des d'aquella data, els usuaris d'aquestes línies han de fer transbordament a Sant Andreu amb els transports metropolitans per poder arribar al mig de Barcelona.

Aquesta situació ha afegit durant tot aquest temps un quart d'hora més de durada al trajecte per als viatgers que volen arribar fins a plaça Catalunya o Sants. En un desplaçament que en situació normal té des de Manresa una durada de 72 minuts, s'ha passat durant aquests cinc mesos a 86.

Segons van informar ahir Renfe i Adif, "el bon desenvolupament dels treballs ha fet possible que finalment es pugui avançar la normalització", mesura que, segons les empreses, "és important perquè haurem aconseguit que coincideixi amb el moment de tornada a la plena activitat dels usuaris després del període de vacances".

Una aturada més

La nova estació de la Sagrera es preveu que es pugui posar en servei a final d'any i hi coincidiran les tres línies de rodalia (R3, R4 i R7) i quatre de metro (L1, L4, L5 i L9). Per a l'usuari que des del Bages es desplaci fins a Barcelona amb Renfe, la incorporació d'aquesta estació tindrà una doble incidència. La positiva serà que a través d'aquest enllaç els viatgers guanyaran un punt de connexió -intercanviador- molt important cap a aquests altres ramals. La negativa serà que a un trajecte que ja és prou llarg pel que fa a temps de viatge s'hi incorporarà una nova parada.