E

ls amos de gossos del Bages poden gaudir d'un nou servei que els pot facilitar la vida quotidiana en companyia de l'animal. Es tracta del fet que una residència canina de Calders, l'Hotel Caní El Vilà, ofereix la possibilitat de treure el gos a passeig mentre els amos no són a casa.

Segons el propietari de la residència, Josep Vilà, els clients que utilitzaran el servei són "persones grans que no poden sortir gaire o bé persones amb molta exigència laboral que no tenen prou temps lliure". De fet, Josep Vilà creu que hi ha molta gent que no treu a fora el gos el temps suficient que necessita. "No és qüestió d'anar fins a la cantonada a fer les necessitats i tornar. El gos necessita exercici físic diari", assegura Sergio Pardas, etòleg -especialista en comportament caní- i encarregat dels passejos a domicili de la zona de Calders. De fet, aquesta residència no limita la seva àrea d'acció al Bages, ja que "el 80% dels clients de la guarderia són de l'àrea de Barcelona i el Vallès", segons diu Vilà. És per això que l'hotel adreça els seus serveis a clients "amb perfil de classe mitjana-alta", indica el propietari. A més, aquests clients solen ser usuaris de clíniques veterinàries, de manera que "primer hem de fer conèixer aquest servei a les clíniques perquè arranqui del tot", creu el propietari.

Fins ara, algunes persones han actuat com a passejadors de manera particular, dins del negoci submergit. Però no hi havia cap empresa al Bages que s'oferís a passejar els cans de manera legal i partint d'una assegurança de responsabilitat civil, que cobreix qualsevol desperfecte que pugui ocasionar la persona a qui s'entrega les claus de casa. "Sabem que el passejador de gossos ja ho fa de manera particular però no dóna prou confiança al client", assegura Vilà.

El passejador a títol particular de Manlleu Jordi Callís reconeix, en aquest sentit, que "és molt difícil que confiïn en tu perquè no et coneixen i t'han de deixar les claus".

Com que l'hotel no es limita a fer passejos a Calders, l'empresa ha de contractar treballadors quan sorgeixen demandes de passejos fora de Calders. "Hem d'anar molt amb compte amb qui contractem, perquè haurem de donar la cara per ell", afirma Vilà. El propietari defensa que si un gos no s'acosta al passejador que es vol contractar durant l'entrevista és símptoma de falta de confiança envers els animals i no es contracta algú amb aquest perfil. En concret, els passejadors de l'hotel no poden tenir cap mena de reserva respecte a cap raça perquè "el gos agressiu el fa l'amo i no la genètica", diu Pardas, l'etòleg. La residència admet qualsevol raça tenint en compte sempre les característiques de cada animal.

L'hotel caní ofereix passejos de 20, 40 minuts i una hora amb tarifes dels 9 als 16 euros. Durant l'estiu no és un servei atractiu perquè la majoria de clients estan de vacances i prefereixen la residència.