Cardona podrà veure i observar demà la nova imatge de la Mare de Déu del Patrocini en el trasllat de la Verge des de la capella de l'Hospital fins al temple parroquial. La processó, que arrencarà a les set de la tarda, anirà acompanyada del singular i genuí ball de bastons de Cardona, que enguany ha estat el protagonista del programa de la festa major, que inclou una recerca històrica que ha permès constatar que el ball té, com a mínim, 306 anys de vida.

Darrere la nova imatge de la Verge hi ha el treball de la recuperada Confraria de la Mare de Déu del Patrocini, reactivada des de fa un any per una quinzena de cardonins, i que, avui, ja sumen 110 confrares. La confraria data del 1674, però com explica Manel Sala, actual president, "va anar decaient cap al segle XIX i XX". Ara, la intenció de l'associació passa també per "mobilitzar el jovent perquè no es torni a perdre". Així, en el retorn de la imatge a la capella de l'Hospital, el proper dimarts, "hi participaran vuit joves de les colles dels corre de bous".

Com mana una altra tradició cardonina, en aquest cas de 601 anys d'història, demà se celebrarà el primer corre de bou, que inclourà la típica cargolera i una exhibició de toreig.

Tot i que els actes d'avui se centren en la Diada de l'Onze de Setembre, la gresca ja començarà quan es faci fosc amb la Nit de l'Empalme.