La senyera que l'escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada havia penjat a la reixa del centre divendres passat va aparèixer ahir al matí cremada i tirada a terra. La directora de l'escola va assegurar ahir a Regió7 que denunciarien els fets davant la Policia Local del municipi, que ahir va es va apropar fins al centre escolar per prendre nota de l'acte.

La directora del CEIP Ametllers, Isabel Martínez, va explicar que l'escola va penjar la senyera divendres passat "just abans de plegar a la tarda", ja que la Diada de Catalunya se celebrava dissabte. La bandera catalana estava "lligada a la reixa del col·legi per dins", però ahir, quan la conserge de l'escola va arribar al centre, "es va trobar la senyera cremada i tirada a terra".

Tot i que la directora dels Ametllers creu que segurament ha estat una "bretolada", ahir va explicar que l'escola tenia la intenció de denunciar la crema perquè "com a mínim servirà perquè els fets quedin registrats i perquè estiguem en igualtat de condicions", ja que les cremes de banderes espanyoles han estat sovint notícia i constitueixen delicte.

Consultats per aquest diari, els Mossos d'Esquadra van informar ahir que no tenien constància d'altres cremes de senyeres durant el cap de setmana passat, però van assegurar que si els fets es denuncien "s'investigaran".