Convergència i Unió planteja tornar a traslladar al setembre els exàmens de recuperació per a les matèries suspeses a secundària i batxillerat, que actualment es fan pocs dies després d'haver acabat el curs, el mateix mes de juny. Així ho va exposar la diputada de CiU Irene Rigau en la presentació que va fer dilluns al vespre a Manresa del programa d'aquest partit en matèria d'ensenyament de cara a les eleccions del 28-N, i que va aplegar mig centenar d'assistents, majoritàriament de l'àmbit de la docència.

Rigau va plantejar la necessitat de retornar la convocatòria de repesca al setembre "per donar a l'alumne més oportunitats per millorar", entenent que "ho podrà fer amb molta més probabilitat d'èxit si disposa de tot l'estiu per estudiar", tot i que, en aquest sentit, va reiterar la necessitat de "fomentar la cultura de l'esforç". Alhora, va qüestionar l'eficàcia del sistema actual, i en alguns casos va posar en entredit l'aprovat obtingut en una repesca "que es fa tants pocs dies després d'haver suspès". La diputada va qualificar aquests resultats com "el miracle de Sant Joan", entenent que si bé hi ha possibilitats que l'alumne pugui aprovar a la repesca del juny, té poc temps per preparar-se i ho tindria més fàcil el setembre. Per això, CiU plantejarà un retorn a l'anterior sistema si troba el consens majoritari per part dels centres.

Rigau també es va mostrar crítica amb els canvis introduïts pel govern tripartit amb la nova Llei d'educació, especialment pel que fa al calendari escolar "i a la rigidesa horària" a què actualment se sotmet els centres docents, alguns dels quals ja s'han manifestat contraris a la supressió de l'horari intensiu que es preveu per a final de curs. En aquest sentit, la diputada va prometre la possibilitat d'introduir "experiències horàries diverses i llibertat per confeccionar-les" en funció de les necessitats i la idiosincràsia de cada centre i territori. En aquesta línia, i tal com va avançar Regió7 en l'edició del 20 d'octubre, Rigau també va assegurar que si CiU governa a la propera legislatura se suprimirà la setmana blanca a partir del curs vinent, entenent que "és un model inviable perquè haurem de pagar el sou dels mestres i també el dels monitors que aquells dies hagin d'atendre els alumnes a les escoles". La data d'inici de curs es mantindrà com ara, però la setmana blanca es canviarà per dies de lliure disposició que podrà escollir cada centre.

El programa de CiU en matèria d'Educació té per objectiu "reduir el fracàs escolar", que segons Rigau actualment afecta el 30 % dels joves de 16 anys. Entre altres mesures, va dir que això es pot aconseguir "esporgant el currículum d'allò que s'ensenya a l'escola, perquè s'ha ampliat massa", i va demanar "corresponsabilitat" a les famílies en matèria d'educació, "perquè s'han perdut moltes rutines educatives a casa que s'haurien de recuperar". En aquest sentit, també va reclamar una major capacitat d'autoritat per als directors dels centres, i "tornar a posar nota de conducta" per donar valor al comportament de l'alumne. Alhora, CiU també vol posar accent a combatre la presència de drogues a les escoles.