L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'ha proposat restaurar el Mas Llobet, que va adquirir en propietat ara fa un parell de dècades, protegir-ne l'entorn com a zona verda i donar a tot aquest conjunt una utilitat de tipus cultural, tenint en compte la bona situació que té dins del poble. La voluntat de recuperar aquest espai, que s'ha anat deteriorant amb el temps, ha arribat a instàncies del Consell de la Vila, un òrgan consultiu i amb representació ciutadana que ha apostat per salvar el Mas Llobet d'un possible enderroc, tenint en compte que aquesta possibilitat també es preveia.

Els contactes de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada amb el Consell de la Vila per començar a decidir el futur del Mas Llobet es van iniciar la tardor passada, i es van convidar els membres del Consell (una quarantena de persones en representació del teixit polític, econòmic i social del poble) a visitar l'antiga masoveria. La conclusió majoritària va ser la de "conservar el mas i cuidar l'espai verd de tot l'entorn", ha explicat l'alcalde, Ezequiel Martínez, tot i la possibilitat d'algunes modificacions internes en funció de la utilitat que se li vulgui donar i que haurà de determinar un futur estudi. Tanmateix, es proposa mantenir i restaurar els elements més singulars del mas, des de la façana fins a l'era, els arcs on hi ha la premsa, les tines o les sitges, entre altres, així com la tipologia de sostre amb bigues de fusta a l'interior.

De moment, l'Ajuntament ja ha encarregat diverses obres de neteja i de conservació del mas a joves aprenents d'una escola taller, però la proposta és molt embrionària, i el gros de les actuacions estarà subjecte a un estudi més exhaustiu sobre l'estat de l'edifici i sobre els possibles usos, que es podria encarregar en el proper mandat. En aquest sentit, l'Ajuntament entén que el procés per culminar el projecte no té data.