La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sallent es presentarà, per tercera vegada consecutiva, a les municipals del maig, però ho farà sense Anna Gabriel al capdavant, que ha estat vuit anys al consistori, quatre formant equip de govern en coalició amb ERC i el PSC i quatre més a l'oposició.

Després d'aquest període, la formació "es troba més preparada i il·lusionada que mai per afrontar el nou repte de representar els sallentins al consistori". El fet de rellevar Gabriel correspon a la manera de fer del partit: "és imprescindible que hi hagi renovació en els càrrecs, que no es visqui la condició d'electe municipal com un trampolí polític i que, sobretot, sigui el treball en equip i no el personalisme el que guiï la forma d'entendre la política".

Gabriel, però, continuarà treballant dins la formació, que en les properes setmanes decidirà el nou cap de llista. Els aspectes més rellevants en els quals ha treballat la CUP durant aquests vuit anys són "l'obertura a la participació ciutadana de l'Ajuntament, l'aposta per la cultura i la llengua catalanes, l'aposta per un urbanisme sostenible i que no permeti agressions al territori com les del runam salí".